CryoPen - BehandelingSchoonheids Instituut De Schermer


Wratten zijn verheven, bloemkoolachtige en vast aanvoelende uitgroeisels van de huid. De officiële benaming is verruca. Meestal zijn er meerdere wratten gelijktijdig aanwezig. Voorkeursplaatsen zijn de handen en vingers. Wratten komen veel voor, het meest in de leeftijdsgroep tussen 12 en 16 jaar.

Hoe ontstaan wratten?
Wratten worden veroorzaakt door virussen. Een virus is een klein micro-organisme, dat ziekte kan veroorzaken. Wratten zijn besmettelijk. De virussen die de verwekkers zijn van de gewone wratten, worden officieel 'humane papillomavirussen' genoemd. Bolhoedwratjes worden door een ander virus veroorzaakt. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat kan 3-6 maanden of zelfs langer bedragen.

Wat zijn de verschijnselen?
Wratten zijn veel voorkomende afwijkingen. Vooral bij kinderen komen zij veel voor. Echter ook bij volwassenen komen wratten voor. De meest voorkomende wratten op kinderleeftijd zijn: de verruca vulgaris, de verruca plantaris, de verruca plana en de verruca filiformis.

Hoe wordt de diagnose gesteld?
De afwijkingen zijn meestal zo kenmerkend, dat de arts de diagnose direct zonder verder onderzoek kan stellen. Zelden zal het nodig zijn om een klein stukje huid weg te nemen voor aanvullend onderzoek. Soms is het nodig om het wrattype nader te bepalen.

Wat is de behandeling?
De behandeling is gericht op vernietiging van het weefsel, zodanig dat alle virusdeeltjes kapot worden gemaakt. Bij het merendeel van de patiënten vindt spontane genezing binnen 2-3 jaar plaats. In bepaalde gevallen kan daarom ook afgewacht worden. Er zijn verschillende behandelmethoden, waaronder: Aanstipvloeistoffen/zalven, bevriezing met vloeibare stikstof, wegbranden (coagulatie), uitlepelen (excochleatie) en lasertherapie.

Nieuwe behandeltechniek bij Schoonheids Instituut De Schermer .Biedt de allernieuwste behandeling op het gebied van Cryotherapie aan in Nederland. Het principe is gelijk aan bevriezing met vloeibare stikstof, echter het biedt essentiële voordelen ten opzichte van het aanstippen van de wrat met een wattenstaaf. Het vloeibare gas bevriest de cellen in de wrat, waarna de wrat zal afsterven.

Dankzij de Cryopen zijn we in staat om op de millimeter nauwkeurig te behandelen. Dit betekent dat het gezonde weefsel niet wordt aangeraakt, waardoor de behandeling volkomen pijnloos is! Bovendien volstaat veelal 1 behandeling, waar men met de conventionele methode altijd meerdere malen moet terugkomen.

Alle voordelen op een rij:

  • Pijnloos, met name bij kinderen is dit een groot voordeel.
  • Directe behandeling is mogelijk.
  • De huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden.
  • Er is zelden littekenvorming.
  • Korte behandelmethode: 20 tot 45 seconden.
  • Slechts 1 behandeling nodig in plaats van meerdere die als pijnlijk worden ervaren.

Enkele kenmerken van een behandeling met de Cryopen

Behandelduur: Gemiddeld 20 tot 45 seconden.
Resultaat: zichtbaar na 1 behandeling.
Kosten: Vanaf € 35,00 per behandeling.